Hearty Meatball Soup

Image of the filling meatball soup recipe by Les Belles Combines
Ingredients

  • 300g (2/3 lb) ground beef
  • ½ block firm tofu, crumbled
  • 1 minced garlic clove
  • 30 ml (2 tbsp.) olive oil
  • 1 chopped leek
  • 2 large carrots cut into small dice of 1 cm x 1 cm
  • ½ turnip cut into small dice of 1 cm x 1 cm
  • 2 medium potatoes, cut into small dice of 1 cm x 1 cm
  • 2 liters (8 cups) beef broth
  • Salt and pepper from the mill

Preparation

  1. In a bowl, combine ground beef, crumbled tofu, garlic, salt and pepper. Form small balls of about 15 ml (1 tablespoon).
  2. In a non-stick pot with lid, heat the oil over medium-high heat and cook the meatballs on all sides for 5 minutes.
  3. Add all other ingredients and simmer over medium-low heat with lid on for 45 minutes or until vegetables are tender.



For adventurers


Replace the ground beef with the same amount of horse meat.

Image of the filling meatball soup recipe by Les Belles Combines

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20 min
6 à 8
50 min
Se congèle trois mois.

  • Ingredients

    • 300g (2/3 lb) de boeuf haché
    • ½ bloc de tofu ferme émietté
    • 1 gousse d’ail hachée
    • 30 ml (2 c. à soupe) d’huile d’olive
    • 1 poireau haché
    • 2 grosses carottes coupées en petits dés de 1 cm x 1 cm
    • ½ navet coupé en petits dés de 1 cm x 1 cm
    • 2 pommes de terre moyennes coupées en petits dés de 1 cm x 1 cm
    • 2 litres (8 tasses) de bouillon de boeuf
    • Sel et poivre du moulin
  • Preparation

    1. Dans un bol, mélanger le bœuf haché, le tofu émietté, l’ail, du sel et du poivre. Former des petites boulettes d’environ 15 ml (1 c. à soupe).
    2. Dans un chaudron antiadhésif avec couvercle, chauffer l’huile à feu moyen-vif et cuire les boulettes de tous les côtés pendant 5 minutes.
    3. Ajouter tous les autres ingrédients et laisser mijoter à feu moyen-doux avec couvercle pendant 45 minutes ou jusqu’à ce que les légumes soient tendres.

Pour les aventuriers

Remplacer le bœuf haché par la même quantité de viande chevaline.