Ice cream sandwiches

Ingredients

  • ½ cup (125 ml) all-purpose flour
  • ½ tsp. (3 ml) baking soda
  • 1 pinch of salt
  • 2 tbsp. (30 ml) chocolate chips
  • ¼ cup (60ml) butter
  • ¼ cup (60ml) cocoa powder
  • 3 eggs
  • ½ cup (125 ml) firmly packed brown sugar
  • 4 cups (1000 ml) ice cream (your favorite flavor)

Preparation

  1. Place the rack in the center of the oven and preheat to 400°F.
  2. In a bowl, combine the flour, baking soda and a pinch of salt. To book.
  3. In the microwave, melt the chocolate and the butter. Add the cocoa powder and mix well. To book.
  4. In a large bowl, using an electric mixer, beat the eggs and brown sugar for 3 minutes or until the mixture has doubled in volume. Stir in dry ingredients and chocolate mixture.
  5. Line a baking sheet with parchment paper and spread the batter evenly on the sheet.
  6. Bake for 5 minutes or until a toothpick inserted in the center of the cookie comes out clean. Let cool for 15 minutes.
  7. Cut the biscuit into 12 equal rectangles.
  8. Let the ice cream soften so that it can be easily spread over 6 cookies without breaking them.
  9. Add the other 6 cookies to the ice cream to form sandwiches. Remove excess ice cream with a knife.
  10. Place sheet of ice cream sandwiches in freezer for at least 1 hour before serving or individually wrapping.

For adventurers:

Add ½ tsp. (3 ml) powdered ginger to the flour mixture.

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15 min
6
5 min
Se congèle trois mois.

  • Ingredients

    • ½ tasse (125 ml) de farine tout usage
    • ½ c. à thé (3 ml) de bicarbonate de soude
    • 1 pincée de sel
    • 2 c. à soupe (30 ml) de pépites de chocolat
    • ¼ tasse (60 ml) de beurre
    • ¼ tasse (60 ml) de poudre de cacao
    • 3 oeufs
    • ½ tasse (125 ml) de cassonade bien tassée
    • 4 tasses (1000 ml) de crème glacée (votre saveur préférée)
  • Preparation

    1. Placer la grille au centre du four et préchauffer à 400°F.
    2. Dans un bol, mélanger la farine, le bicarbonate de soude et une pincée de sel. Réserver.
    3. Au micro-onde, fondre le chocolat et le beurre. Ajouter la poudre de cacao et bien mélanger. Réserver.
    4. Dans un grand bol, à l’aide d’un batteur électrique, fouetter les oeufs et la cassonade pendant 3 minutes ou jusqu’à ce que le mélange ait doublé de volume. Incorporer les ingrédients secs et le mélange de chocolat.
    5. Tapisser une plaque à cuisson de papier parchemin et étaler la pâte uniformément sur la plaque.
    6. Cuire au four pendant 5 minutes ou jusqu’à ce qu’un cure-dent inséré au centre du biscuit en ressorte propre. Laisser refroidir pendant 15 minutes.
    7. Couper le biscuit en 12 rectangles égaux.
    8. Laisser ramollir la crème glacée de manière à pouvoir l’étaler facilement sur 6 biscuits sans les casser.
    9. Ajouter les 6 autres biscuits sur la crème glacée de manière à former des sandwichs. Retirer l’excédent de crème glacée avec un couteau.
    10. Déposer la plaque de sandwichs à la crème glacée au congélo pendant au moins 1 heure avant de déguster ou d’emballer individuellement.

Pour les aventuriers

Ajoutez ½ c. à thé (3 ml) de gingembre en poudre au mélange de farine.

Réaliser en Batch-Cooking