Beef stew

Ingredients

  • 45 ml (3 tbsp.) olive oil
  • 450 g (1 lb) beef bourguignon cubes
  • 1 chopped yellow onion
  • 500 ml (2 cups) butternut squash, cut into small 1 cm x 1 cm dice
  • 2 medium potatoes, cut into small dice of 1 cm x 1 cm
  • 1 carrot cut into small dice of 1cm x 1cm
  • 250 ml (1 cup) corn kernels
  • 2 minced garlic cloves
  • 1 liter (4 cups) beef broth
  • 4 bay leaves
  • Salt and pepper from the mill

Preparation

  1. Preheat the oven to 375°F.
  2. In an ovenproof saucepan, heat the oil over medium-high heat and cook the beef and onion for 3 minutes. Add salt and pepper to taste.
  3. Add remaining ingredients. Scrape the bottom of the pan well to release the cooking juices.
  4. Cover and bake for 60 minutes or until beef is tender.


For adventurers:


Add 15 ml (1 tablespoon) of steak spices before placing in the oven.

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20 min
4
60 min
Se congèle trois mois.

  • Ingredients

    • 45 ml (3 c. à soupe) d’huile d’olive
    • 450 g (1 lb) de cubes de boeuf à bourguignon
    • 1 oignon jaune haché
    • 500 ml (2 tasses) de courge butternut coupée en petits dés de 1 cm x 1 cm
    • 2 pommes de terre moyennes coupées en petits dés de 1 cm x 1 cm
    • 1 carotte coupée en petits dés de 1cm x 1 cm
    • 250 ml (1 tasse) de maïs en grains
    • 2 gousses d’ail hachées
    • 1 litre (4 tasses) de bouillon de boeuf
    • 4 feuilles de laurier
    • Sel et poivre du moulin
  • Preparation

    1. Préchauffer le four à 375 °F.
    2. Dans une casserole allant au four, chauffer l’huile à feu moyen-vif et cuire le bœuf et l’oignon pendant 3 minutes. Saler et poivrer au goût.
    3. Ajouter le reste des ingrédients. Bien gratter le fond de la casserole pour dégager les sucs de cuisson.
    4. Couvrir et cuire au four 60 minutes ou jusqu’à ce que le bœuf soit tendre.

Pour les aventuriers

Ajouter 15 ml (1 c. à soupe) d’épices à steak avant de déposer au four.