Coconut Chicken Nuggets

Ingredients

  • 1 lb (450g) chicken breasts, boneless and skinless
  • 125 ml (½ cup) flour
  • 2 eggs
  • 500 ml (2 cups) pretzels
  • 125 ml (½ cup) unsweetened coconut, grated
  • Ground pepper to taste
  • 60 ml (¼ cup) olive oil
  • Path to follow

Path to follow

  1. Cut the chicken into 2cm x 2cm cubes.
  2. In a bowl, coat the chicken with flour and set aside.
  3. In another bowl, beat the eggs and set aside.
  4. Using a food processor, grind the pretzels into a powder, add the coconut and blend for another minute. Place in a bowl and season with pepper to taste.
  5. Dip each piece of chicken in the eggs and then in the breadcrumbs.
  6. In a skillet over medium-high heat, heat the oil and cook the chicken nuggets for 15 minutes or until cooked through. Turn regularly during cooking.


For adventurers


Add 30 ml (2 tablespoons) of grated fresh ginger to the coconut.

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20 min
4
30 min
Se congèle trois mois.

  • Ingredients

    • 1 lb (450g) de poitrines de poulet, désossées et sans peau
    • 125 ml (½ tasse) de farine
    • 2 oeufs
    • 500 ml (2 tasses) de bretzels
    • 125 ml (½ tasse) de noix de coco non sucrée, râpée
    • Poivre du moulin au goût
    • 60 ml (¼ tasse) d’huile d’olive
  • Preparation

    1. Couper le poulet en cubes de 2cm x 2cm.
    2. Dans un bol, enrober le poulet de farine et réserver.
    3. Dans un autre bol, battre les oeufs et réserver.
    4. À l'aide d'un robot culinaire, réduire les bretzels en poudre, ajouter la noix de coco et mixer encore 1 minute. Déposer dans un bol et poivrer au goût.
    5. Tremper chaque morceau de poulet dans les oeufs et ensuite dans la chapelure.
    6. Dans un poêlon à feu moyen-vif, chauffer l’huile et cuire les pépites de poulet pendant 15 minutes ou jusqu’à ce qu’elles soient bien cuites. Retourner régulièrement pendant la cuisson.

Pour les aventuriers

Ajouter 30 ml (2 c. à soupe) de gingembre frais râpé à la noix de coco.