Oat and raisin bread


Ingredients

  • 60 ml (¼ cup) tempered butter
  • 180 ml (¾ cup) brown sugar
  • 2 eggs
  • 125 m (½ cup) of water
  • 375 ml (1½ cups) all-purpose flour
  • 125 ml (½ cup) rolled oats
  • 5 ml (1 tsp) baking powder
  • 1 ml (¼ tsp) baking soda
  • 125 ml (½ cup) raisins
  • Your favorite dessert spices (nutmeg, cinnamon, cardamom, etc.)

Preparation

  1. Preheat the oven to 375F.
  2. In a bowl, using an electric mixer, cream the butter and brown sugar. Add eggs, water and mix well.
  3. In another bowl, combine the dry ingredients.
  4. Add dry ingredients to wet mixture; add water as needed.
  5. Spoon the mixture into a nonstick loaf pan and bake for 40 minutes or until a toothpick inserted in the center of the loaf comes out clean.


For adventurers


Replace the water with cream.

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10 min
8
40 min
Se congèle trois mois.

  • Ingredients

    • 60 ml (¼ tasse) de beurre tempéré
    • 180 ml (¾ tasse) de cassonade
    • 2 œufs
    • 125 m (½ tasse) d’eau
    • 375 ml (1½ tasse) de farine tout usage
    • 125 ml (½ tasse) de flocons d’avoine
    • 5 ml (1 c. à thé) de poudre à pâte
    • 1 ml (¼ c. à thé) de bicarbonate de soude
    • 125 ml (½ tasse) de raisins secs
    • Vos épices à dessert préférées (muscade, cannelle, cardamome, etc.)
  • Preparation

    1. Préchauffer le four à 375F.
    2. Dans un bol, à l’aide d’un batteur électrique, crémer le beurre et la cassonade. Ajouter les œufs, l’eau et bien mélanger.
    3. Dans un autre bol, mélanger les ingrédients secs.
    4. Ajouter les ingrédients secs dans le mélange humide; ajouter de l’eau au besoin.
    5. Déposer le mélange dans un moule à pain antiadhésif et cuire au four pendant 40 minutes ou jusqu’à ce qu’un cure-dents inséré au centre du pain en ressorte propre.

Pour les aventuriers

Remplacez l'eau par de la crème.

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