Hearty Peanut Butter Muffins

Image of the nutritious peanut butter muffins recipe by Les Belles Combines
Ingredients

  • 1 ripe banana
  • 375 ml (1½ cups) all-purpose flour
  • 5 ml (1 tsp) baking powder
  • 1 pinch of salt
  • 125 ml (½ cup) butter, softened
  • 1 cup brown sugar
  • 125 ml (½ cup) peanut butter
  • 2 eggs
  • 125 ml (½ cup) milk
  • 125 ml (½ cup) unsalted peanuts


Path to follow

  1. Preheat the oven to 375 F.
  2. Spray a 12-cup muffin tin with vegetable spray or use paper liners.
  3. In a small bowl, mash the banana. To book.
  4. In another bowl, combine the flour, baking powder and salt. To book.
  5. In a third bowl, using an electric mixer, cream the butter with the brown sugar and peanut butter. Add the eggs, and beat until the mixture is smooth.
  6. Using a wooden spoon, stir in the flour mixture, milk, mashed bananas and peanuts.
  7. Divide the batter into the muffin tins.
  8. Bake for about 30 minutes or until a toothpick inserted in the center of a muffin comes out clean.


For adventurers


Replace the peanut butter with almond butter and the peanuts with plain almonds.

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10 min
12
30 min
Se congèle trois mois.

  • Ingredients

    • 1 banane mûre
    • 375 ml (1½ tasse) de farine tout usage
    • 5 ml (1 c. à thé) de poudre à pâte
    • 1 pincée de sel
    • 125 ml (½ tasse) de beurre, ramolli
    • 1 tasse de cassonade
    • 125 ml (½ tasse) de beurre d’arachide
    • 2 oeufs
    • 125 ml (½ tasse) de lait
    • 125 ml (½ tasse) d’arachides non salées
  • Preparation

    1. Préchauffer le four à 375 F.
    2. Vaporiser d’enduit végétal un moule à 12 muffins ou utiliser des caissettes de papier.
    3. Dans un petit bol, écraser la banane. Réserver.
    4. Dans un autre bol, mélanger la farine, la poudre à pâte et le sel. Réserver.
    5. Dans un troisième bol, à l’aide d’un batteur électrique, crémer le beurre avec la cassonade et le beurre d’arachide. Ajouter les oeufs, et battre jusqu’à ce que le mélange soit homogène.
    6. À l’aide d’une cuillère de bois, incorporer le mélange de farine, le lait, la purée de bananes et les arachides.
    7. Répartir la pâte dans les moules à muffins.
    8. Cuire au four environ 30 minutes ou jusqu’à ce qu’un cure-dents inséré au centre d’un muffin en ressorte propre.

Pour les aventuriers

Remplacez le beurre d’arachide par du beurre d’amande et les arachides par des amandes natures.

Réaliser en Batch-Cooking