Grilled cheese with waffles

Image of the waffle grilled cheese recipe by Les Belles Combines
Ingredients

  • 16 cooked waffles
  • 250 ml (1 cup) cream cheese at room temperature
  • 500 ml (2 cups) grated cheese
  • 250 ml (1 cup) cooked bacon, crumbled
  • 2 chopped green onions
  • 60 ml (¼ cup sour cream)


Path to follow

  1. Place 8 waffles on the work surface.
  2. In a bowl, combine 250 ml (1 cup) of temperate cream cheese and 500 ml (2 cups) of grated cheese.
  3. Divide the cheese mixture over the 8 waffles and spread well.
  4. Add 30 ml (2 tbsp.) crumbled cooked bacon and ¼ chopped green onions to each waffle.
  5. Close with the remaining 8 waffles.
  6. Place in a large airtight container, layered with parchment paper. Keeps for 5 days in the fridge or 3 months in the freezer.
  7. When ready to serve, place on the BBQ over medium heat or on the campfire for 3 minutes on each side or until the waffles are golden brown and the cheese is melted.
  8. Serve with sour cream.



For adventurers


Replace the bacon with the same amount of coarsely chopped smoked salmon and add 5 ml (1 teaspoon) of capers on each waffle.

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temps de préparation_rapide
8
Se congèle trois mois.

  • Ingredients

    • 16 gaufres cuites
    • 250 ml (1 tasse) de fromage à la crème tempéré
    • 500 ml (2 tasses) de fromage râpé
    • 250 ml (1 tasse) de bacon cuit, émietté
    • 2 oignons verts hachés
    • 60 ml (¼ tasse de crème sûre)
  • Preparation

    1. Déposer 8 gaufres sur le plan de travail.
    2. Dans un bol, mélanger 250 ml (1 tasse) de fromage à la crème tempéré et 500 ml (2 tasses) de fromage râpé.
    3. Partager le mélange de fromages sur les 8 gaufres et bien étaler.
    4. Ajouter 30 ml (2 c. à soupe) de bacon cuit émietté et ¼ d’oignons verts hachés sur chaque gaufre.
    5. Refermer avec les 8 gaufres restantes.
    6. Déposer dans un grand contenant hermétique en superposant avec du papier parchemin. Se conserve 5 jours au frigo ou 3 mois au congélo.
    7. Au moment de servir, déposer sur le BBQ à feu moyen ou sur le feu de camp pendant 3 minutes de chaque côté ou jusqu’à ce que les gaufres soient dorées et le fromage fondu.
    8. Accompagner de crème sûre.

Pour les aventuriers

Remplacer le bacon par la même quantité de saumon fumé haché grossièrement et ajouter 5 ml (1 c. à thé) de câpres sur chaque gaufre.