Coconut Shrimp

Image of the coconut shrimp recipe by Les Belles Combines/Image of the coconut shrimp recipe by Les Belles Combines
Ingredients

Shrimp :

  • 1 lb (450g) peeled raw shrimp 16-21
  • 125 ml (½ cup) all-purpose flour
  • Salt and pepper from the mill
  • 2 beaten eggs
  • 250 ml (1 cup) grated unsweetened coconut
  • 60 ml (¼ cup) canola oil


Chipotle mayonnaise:

  • 125 ml (½ cup) mayonnaise
  • 7.5 ml (½ tbsp.) chipotle
  • 15 ml (1 tbsp.) maple syrup
  • Salt and pepper from the mill

Preparation

  1. Combine all the ingredients for the sauce and set aside.
  2. Coat the shrimp, one at a time, in the flour, then in the eggs, then in the coconut.
  3. In a deep skillet, heat the oil over medium-high heat and cook the shrimp for 1 minute on each side or until cooked through and golden brown.
  4. Place on absorbent paper. Serve with chipotle mayonnaise.



For adventurers


Add 60 ml (¼ cup) of chopped fresh cilantro to the chipotle mayonnaise.


Tip “ready to receive”


This recipe can go straight from the freezer to the pan. In a frying pan with a lid, heat 45 ml (3 tbsp.) canola oil over low heat, add the shrimp, cover and cook gently, turning a few times, for 20 minutes or until the shrimp be very hot.

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20 min
16 à 21
2 min

  • Ingredients

    Crevettes :

    • 1 lb (450g) de crevettes crues décortiquées 16-21
    • 125 ml (½ tasse) de farine tout usage
    • Sel et poivre du moulin
    • 2 oeufs battus
    • 250 ml (1 tasse) de noix de coco non sucrée râpée
    • 60 ml (¼ tasse) d’huile de canola

    Mayonnaise chipotle :

    • 125 ml (½ tasse) de mayonnaise
    • 7,5 ml (½ c. à soupe) de chipotle
    • 15 ml (1 c. à soupe) de sirop d’érable
    • Sel et poivre du moulin
  • Preparation

    1. Mélanger tous les ingrédients de la sauce et réserver.
    2. Enrober les crevettes, une à la fois, dans la farine, puis dans les oeufs, puis dans la noix de coco.
    3. Dans un poêlon profond, chauffer l’huile à feu moyen-vif et cuire les crevettes 1 minute de chaque côté ou jusqu'à ce qu'elles soient cuites et bien dorées.
    4. Déposer sur un papier absorbant. Servir avec la mayonnaise chipotle.

Pour les aventuriers

Ajouter 60 ml (¼ tasse) de coriandre fraiche hachée à la mayonnaise chipotle.

Astuce « prêt à recevoir »

Cette recette peut passer directement du congélo à la poêle. Dans un poêlon avec couvercle, chauffer 45 ml (3 c. à soupe) d’huile de canola à feu doux, ajouter les crevettes, couvrir et cuire doucement en retournant à quelques reprises, pendant 20 minutes ou jusqu’à ce que les crevettes soient bien chaudes.