Chicken and broccoli couscous

Ingredients

  • 375 ml (1½ cups) couscous
  • 500 ml (2 cups) of water
  • 450g (1 lb) cooked chicken breasts, cut into 1cm x 1cm dice
  • 500 ml (2 cups) broccoli, cut into small florets
  • 2 chopped green onions
  • 250 ml (1 cup) dried cranberries
  • 45 ml (3 tbsp.) olive oil
  • The juice of half a lemon
  • 15 ml (1 tbsp.) vegetable spices
  • Salt and pepper from the mill

Path to follow

  1. In a pot, bring 500 ml (2 cups) of water to a boil. Remove from the heat, add 375 ml (1½ cups) of couscous, cover and let stand for 3 minutes. Fluff with a fork and place in a large bowl.
  2. Add all the other ingredients and mix well. Serve hot or cold.



For adventurers


Add 250 ml (1 cup) of chopped walnuts.

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10 min
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10 min

  • Ingredients

    • 375 ml (1½ tasse) de couscous
    • 500 ml (2 tasses) d’eau
    • 450g (1 lb) de poitrines de poulet cuites, coupées en dés de 1 cm x 1 cm
    • 500 ml (2 tasses) de brocoli coupé en petits bouquets
    • 2 oignons verts hachés
    • 250 ml (1 tasse) de canneberges séchées
    • 45 ml (3 c. à soupe) d’huile d’olive
    • Le jus d’un demi-citron
    • 15 ml (1 c. à soupe) d’épices à légumes
    • Sel et poivre du moulin
  • Preparation

    1. Dans un chaudron, porter à ébullition 500 ml (2 tasses) d’eau. Retirer du feu, ajouter 375 ml (1½ tasse) de couscous, couvrir et laisser reposer pendant 3 minutes. Défaire à la fourchette et déposer dans un grand bol.
    2. Ajouter tous les autres ingrédients et bien mélanger. Servir chaud ou froid.

Pour les aventuriers

Ajouter 250 ml (1 tasse) de noix de Grenoble hachées.

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